Wij staan voor verantwoord genieten!

Turv Exloo Distillery staat voor verantwoord genieten. Wij willen volwassenen laten genieten van onze prachtige kwaliteitsproducten, maar vinden het daarbij heel belangrijk dat je er verantwoord mee omgaat. Als destilleerderij willen we onze bijdrage leveren aan het bevorderen van verantwoord alcoholgebruik en het terugdringen van alcoholmisbruik. Turv Exloo Distillery kent én neemt haar verantwoordelijkheid in het tegengaan van verkoop aan minderjarigen. Turv Exloo Distillery onderschrijft de regels en wetgeving die bestaan voor de verkoop van alcoholhoudende dranken en houdt zich hier strikt aan.

Jongeren en alcohol

Turv Exloo Distillery verkoopt en schenkt geen alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de 18 jaar. Wij verkopen en schenken dranken uitsluitend aan personen van 18 jaar en ouder. Niet alleen omdat dit wettelijk verboden is. Maar vooral ook omdat jongeren helemaal geen alcohol zouden moeten drinken. De medewerkers van Turv Exloo Distillery vragen bij aankoop of uitschenken van alcohol om legitimatie aan alle mensen onder de 25 jaar. Wordt je in onze destilleerderij jonger geschat dan 25, maar ben je dit (al lang) niet meer? Vat het op als compliment!

Tips voor ouders

  • geef zelf het goede voorbeeld aan je kinderen, drink met mate;
  • stel duidelijke regels: geen alcohol onder de 18;
  • informeer jezelf over de werking en de gevolgen van alcohol.

Nuchtere feiten

Wist je dat hoe meer je drinkt van een drankje, hoe minder je proeft? En dat je niet beter, maar juist slechter slaapt wanneer je alcohol gedronken hebt? Wij hebben een aantal nuchtere feiten op een rijtje gezet, zodat onze klanten zelf weloverwogen keuzes kunnen maken.

Meer informatie?

Bezoek dan zeker ook eens de onderstaande websites:
Alcoholinfo
Bob: daar kun je mee thuiskomen!
Stiva
NIX18