Destilleerderij

destileerderijHet uitgangspunt bij het ontwerp en de bouw van Turv Distillery is verregaande optimalisatie van smaak en kwaliteit.. De koperen pot still welke voorzien in van een handgeklopte koperen cognac helm is gekoppeld aan twee distillatietorens welke beiden zijn voorzien van digitaal aangestuurde defegmatoren…….
De ongekend fijne alcohol die op deze manier geproduceerd wordt wordt vervolgend op uiterste innovatieve manier tijdens het distillatieproces geselecteerd op smaak, geur en consistentie met een ongekende “smaak explosie” en ongekend fijne distillaten tot gevolg. De Turv Distillery is tot nu toe de enige stokerij in de wereld welke deze zelfbedachte techniek toepast.

De alcohol welke bestemd is voor gin heeft daardoor als basis al een fruitig frisse smaak, de alcohol bestemd voor jenever ruikt direct na distilleren uit zich zelf al naar dennenbos en jeneverbes, terwijl de alcohol bedoeld voor whisky voor het op vat gaan al rijke tonen bevat van honing, vanille en verfijnde turf. De harde en ruwe alcoholfracties welke normaal minimaal 3 jaar nodig hebben om op vat enigszins te verzachten komen bij Turv Exloo Distillery niet eens de eikenhouten vaten in. Hierdoor wordt het rijpingsproces van whisky met 3 tot 5 jaar bekort, hiermee gaat Turv Distillery de Schotse- en Ierse methode heel ver voorbij.

12744748_1559523604359981_7426509838246501029_n

Paleowater

Van heel diep onder Turv Exloo Distillery wordt 1 miljoen jaar onberoerd en kristalhelder “levend water” omhoog gepompt, zogenaamd Paleowater, water zo zuiver en zacht als de natuur ooit bedoeld heeft.

De eerste plek waar dit water na ontelbare eeuwen het daglicht ziet is in de vier glazen bokalen midden in de distilleerderij van Turv Exloo. Met grote kracht wordt het water in de glazen karaffen gepulst.

Dit paleo water vormt de basis van alle distillaten van de Turv Distillery en dat is te proeven ook. U kunt er onbeperkt van genieten tijdens uw rondleiding door de distillery.

vat5

Eiken houten Turv vaten

Na het vervaardigen van de alle beste distillaten is het voor een aantal daarvan van groot belang dat deze op de aller beste eikenhout vaten te rijpen gelegd worden.

Turv Distillery selecteert speciaal daarvoor het fijnste Amerikaanse eikenhout en bepaald zelf zijn toasting. Rijping op deze sublieme handgemaakte vaten garandeert langjarig topkwaliteit van ons gedistilleerd.

Proeflokaal

In ons prachtige proeflokaal was heel vroeger de oude schaapskooi van Exloo en later VVV kantoor. Heden ten dagen gebruiken wij het prachtig gerestaureerde gebouw als proeflokaal en eerste ontvangstruimte. Hier vanuit starten ook de rondleidingen door de distilleerderij.

Loop op zaterdag gerust binnen en maak, onder het genot van een perfecte cappuchino, kennis meesterdestilleerders of brand ambassadeur van de Turv Distillery.

Laat u verbazen door de passie en kwaliteit.